Een triest bericht

  • Bericht auteur:
  • Bericht gepubliceerd op:juli 20, 2016
  • Berichtcategorie:Eigen Gilde

Onze Gildebroeder, Huib Barmentlo, is in de nacht van zondag 17 juli op maandag 18 juli in zijn slaap plotseling overleden.
Wij zijn geschrokken en bedroefd.

Wij condoleren zijn familie en vrienden met dit verlies.
Ook wij als Gildebroeders en Gildezusters zullen Huib missen.
Huib is 75 jaar geworden.

In memoriam Huib,

Huib was geen gewoon Gildelid, nee, hij was sinds de revitalisering in 2007 Zilverdrager en hij droeg zijn Zilvervest met verve en was daar trots op als een echte Gildeman.

Als ik Huib voor u moet omschrijven en duiden, dan kom ik al snel op een ras organisator, een geweldige stimulator en een actieve initiator om nieuwe, grote en kleine evenementen juist door zijn enthousiasme en volharding tot een succes te maken.

Al was Huib geen lid van de Overheid of te wel het Bestuur van het Gilde, hij schroomde nimmer om de Overheid gevraagd en ongevraagd van goede adviezen te voorzien en wellicht soms ook te corrigeren.

Huib was ook de initiator om een geheel nieuw clubgebouw, m.n. de Polder, te realiseren en heeft vele sponsor acties op touw gezet om het financieel mogelijk te maken. We zijn als Gilde enorm trots op zo’n mooi clubgebouw en schiet- accommodatie.

Zo is ook de door ons Gilde georganiseerde Kringgildedag vorig jaar, mede door Huib als coördinator een succes geworden, doordat hij uiteraard ook samen met andere Gildeleden, alle gildeleden wist te stimuleren en te activeren.
Het was een “Topdag” en we kijken allen met veel plezier terug op deze dag.

Voor de Schietvereniging van het St. Jorisgilde heeft Huib zich ingezet als wapenverlofhouder,
maar ook als adviseur naar mij toe, om de verplichte certificering in 2015 tot een goed einde te brengen.

De Kerstpakketten actie in december, één van de goede doelen van het Gilde, bedoeld om de minder bedeelden in Asten te voorzien van een welgevulde tas met lekkernijen voor de feestdagen, kwam elk jaar uit de koker van Huib, wederom als coördinator en in samenwerking met vrijwilligers van de St. Franciscus Parochie.
Kortom vaak was hij de man achter de schermen en maakte als geen ander gebruik van het informele circuit om gilde aangelegenheden voor elkaar te krijgen.

Als u al deze verdiensten aanhoord, zult u wellicht denken, had deze man geen zwakke of negatieve punten; jawel, maar voor mij en velen onder ons kreeg hij toch vaak het voordeel van de twijfel.

Ik als Vriend en Gildebroeder zal hem missen, maar het St. Joris Gilde is Huib,
als Gildebroeder, die het broederschap hoog in zijn vaandel had zitten, helaas veel te vroeg kwijtgeraakt.

Wij als St. Joris gilde Asten, zijn Huib, zeer erkentelijk voor zijn actieve inbreng, waardoor het Gilde zeker door hem op een hoger functionerend niveau is gekomen.

Huib, dank je wel, vaarwel en rust in vrede.

Door Cyril Swart